Veelgestelde vragen

Hoe moet ik mijn taart bewaren?

De taarten en cupcakes blijven een 4-tal dagen goed. Je bewaart deze best afgesloten en op kamertemperatuur. 
Dit geldt zowel voor taarten afgewerkt met botercrème als ganache.
In de koelkast kan ook, hier drogen ze wel gemakkelijker in uit. Haal ze een aantal uur voor serveren uit de koelkast, een taart op kamertemperatuur is namelijk het lekkerst.

Aangezien de taarten en cupcakes vers gemaakt worden kunnen ze ook ingevroren worden, laat een aantal uur ontdooien op kamertemperatuur en je kan verder smullen!
De regel blijft wel, hoe verser hoe lekkerder!

Hoe moet ik mijn taart snijden?

Je kan de taart in punten snijden, of in plakken zoals op onderstaande afbeelding. 

Aangezien de taarten hoog zijn en afhankelijk van het aantal personen uit 3 of 4 lagen bestaan kan je de taart ook in grotere stukken snijden en in de hoogte in de helft verdelen, dit is gemakkelijker dan smalle plakjes te moeten snijden.

Hoe groot is een taart voor 8 personen?

Een taart voor 8 personen heeft standaard een diameter van 15-18cm met een hoogte van 10-15cm.
Dit hang uiteraard af van het type vulling, en sommige dagen rijst een taart wat hoger dan andere dagen :)
Sommige modellen (zoals de donutvorm 'The Hole') vereisen niet deze hoogte, deze zijn dus breder en lager maar bestaan uit evenveel cake!

Zijn deze taarten veilig voor zwangere vrouwen?

Ja! Er wordt niet met rauw ei gewerkt, voor de meringue botercrème waar de meeste taarten mee worden afgewerkt worden de eiwitten altijd eerst gepasteuriseerd. Iedereen kan dus veilig meesmullen.

Nog een andere vraag? Vul gerust het contactformulier in!